zaterdag & zondag GESLOTEN

maandag tot vrijdag 9.00 - 17.00 uur

bereikbaar

 

Sinterklaaspret!

De statige oude man met witte baard en witte haren, een rode mijter en mantel, rijdend op een witte schimmel, genaamd Sinterklaas, is sinds afgelopen weekend weer in het land. Reden genoeg om een leuk stukje aan hem te wijden.

De periode waarin we met z’n allen massaal aan de pepernoten, speculaas, kruidnoten, chocoladeletters, taaitaaipoppen en marsepein gaan is weer begonnen. Tevens is dit de periode waarin we gezellig samen liedjes zingen en natuurlijk leuke spelletjes spelen. In dit stuk worden er een aantal tips genoemd om deze gezellige periode nog gezelliger te maken. En naast deze gezelligheid zorgen de tips ook voor de nodige ontspanning, binding en afleiding.

Tip 1

Wat is er nou leuker dan pepernoten bakken? Duik met z’n allen de keuken in! Jullie zijn dan creatief en sociaal bezig, en dat is nou net waar deze periode om draait. Ter inspiratie hieronder een recept om pepernoten te bakken.

pepernoten

Tip 2

Pepernoten zijn lekker om te eten, maar je kan er ook hele andere dingen mee doen! Zoals je geheugen training door middel van memory! Pak daarvoor 12 plastic bekertjes en zet ze op de kop met pepernoten eronder. Het is natuurlijk wel de bedoeling dat je duo’s maakt met hetzelfde aantal pepernoten. Anders kan je geen memory spelen. Oftewel 2 bekertjes met 1 pepernoot, 2 bekertjes met 2 pepernoten enzovoort.  Schuif ze daarna voorzichtig door elkaar en het spel kan beginnen! Til de bekers op en probeer de duo bij elkaar te sparen. Het spel is over als er geen bekertjes meer staan. Degene met de meeste duo’s heeft het spel gewonnen. Het spel kan je natuurlijk altijd uitbreiden door meer bekers toe te voegen, de uitdaging wordt dan nog groter!

Tip 3

Stip tot stip. Wie kent het niet. Een spel die heel goed kan zorgen voor ontspanning. Volg de cijfers en trek lijnen tussen de stippen zonder je pen of potlood van het papier op te tillen. Ditmaal in een ‘sinterklaasjasje’ gestoken.

                 sinterklaas            sinterklaas-2  

Tip 4

Sinterklaas bingo! Een erg leuk spel om met 2 personen te spelen.

Hieronder zie je het bordspel al staan. De volgende onderdelen heb je nog nodig bij dit spel:

 • Een geprint bord
 • Twee pionnen
 • Dobbelsteen
 • 9 X staf van sinterklaas per persoon voor de bingokaart

Speler 1 mag beginnen met dobbelen. Zet de juiste stappen vanaf start, los de som op en kijk of het antwoord op je bingokaart staat. De bingokaart vind je terug in het midden van het speelbord. Zo ja, dan mag je één staf van sinterklaas op je bingokaart leggen. Wie het eerst zijn of haar bingo kaart vol heeft, heeft gewonnen.

Ik wens jullie veel plezier, gezelligheid, ontspanning en creativiteit toe!

sinterklaas-spelsterren-voor-sinterklaas-spel-18

Download bord                                                Download staf

Bron 1, 2, 3

Comments are closed.
OPENINGSTIJDEN

 • Maandag9.00 - 17.00 uur
 • Dinsdag9.00 - 17.00 uur
 • Woensdag9.00 - 17.00 uur
 • Donderdag9.00 - 17.00 uur
 • Vrijdag9.00 - 17.00 uur
 • ZaterdagGesloten
 • ZondagGesloten