zaterdag & zondag GESLOTEN

maandag tot vrijdag 9.00 - 17.00 uur

bereikbaar

 

Begeleiding bij ADD en ADHD

Wij begeleiden zowel individuele kinderen als groepen. Hieronder lees je wat de mogelijkheden zijn.

Psycho-educatie

Praktijk Denktank biedt psycho-educatie voor kinderen met ADHD en hun ouders. Psycho-educatie richt zich op het vergroten van vaardigheden en het verkrijgen van inzicht. Door middel van psycho-educatie leren deze kinderen de sterke kanten en valkuilen bij zichzelf kennen en krijgen ze handvatten om met hun stoornis om te kunnen gaan. Dankzij psycho-educatie krijgen kinderen met een stoornis en hun ouders inzicht deze stoornis, zodat acceptatie makkelijker wordt.

Individuele behandeling

Individuele gedragsregulatietraining is mogelijk voor kinderen/jongeren van 6 tot 16 jaar. Als het kind individueel behandeld wordt, is het behandeltraject helemaal op maat. Het aantal behandelingen kan verschillen.

Groepsbehandeling

Gedragsregulatietraining in groepsverband is mogelijk voor kinderen van 6 tot 16 jaar. Als het kind deelneemt aan een groepstraining, krijgt hij of zij 8 tot 12 groepsbehandelingen. Na iedere bijeenkomst krijgen de kinderen een thuisoefening en/of een schooloefening. Er zullen logboeken naar alle betrokkenen worden bijgehouden zodat er korte lijnen zijn.

Ouderbijeenkomsten

Ouders worden gedurende het gehele traject een aantal keren uitgenodigd voor een ouderbijeenkomst.

Eindgesprek en evaluatie

Na afloop van de groepsbehandeling is er een eindgesprek met ouders en kind. Ook zal er een eindverslag volgen. De verwijzer (huisarts/gemeente) wordt daarbij schriftelijk geïnformeerd over afronding van het traject.

OPENINGSTIJDEN

  • Maandag9.00 - 17.00 uur
  • Dinsdag9.00 - 17.00 uur
  • Woensdag9.00 - 17.00 uur
  • Donderdag9.00 - 17.00 uur
  • Vrijdag9.00 - 17.00 uur
  • ZaterdagGesloten
  • ZondagGesloten